Airco met luchtreiniging (ionisator)

Bij AircoKopenOnline willen we graag dat iedereen in een goede gezondheid kan leven. Daarom zijn al onze split airco's uitgerust met een ingebouwde luchtreiniging, ook wel ionisator genoemd. Het ioniseren van de lucht zorgt voor positieve effecten op je gezondheid.

Wat doet een ionisator (luchtreiniging)? 

Een airco met luchtreiniging of ionisator verwijderd stof, schimmel, rook, vieze geurtjes en bacteriën uit de lucht. Dit doet een ionisator door een elektrische lading aan te brengen op moleculen in de lucht. Hierdoor worden schadelijke, positief geladen ionen (luchtdeeltjes) vervangen door gezonde, negatief geladen ionen (luchtdeeltjes). Het gebruik van een airco met luchtreiniging (ionisator) heeft positieve effecten op je gezondheid. Het maakt de zuurstofopname door het lichaam gemakkelijker en zorgt ervoor dat er minder histamine (een lichaamseigen stof die een rol speelt binnen het afweersysteem, en o.a. hoest kan veroorzaken) vrijkomt in de luchtwegen. Ook bevordert het gebruik van een airco met luchtreiniging de bloedcirculatie en de werking van de longen. 

Luchtreiniger

De luchtreiniger is zeer aan te raden als je last hebt van allergieën of aandoeningen aan de luchtwegen. Ook voorkom je hiermee gezondheidsklachten zoals misselijkheid en hoofdpijn.

Bij het kopen van een airco moet je dus goed opletten wat voor reinigingssysteem de airco heeft. Sommige airco’s bevatten een simpele luchtfilter die alleen de grove deeltjes uit de lucht filtert. De betere variant is de airco die ook een ionisator heeft en dus ook de kleine deeltjes uit de lucht kan filteren.  

Een airco met luchtreiniger hoeft niet duur te zijn. Bij AircoKopenOnline vind je goedkope airco’s met ionisator.

Wil je een airco met luchtreiniging kopen? Bekijk dan hier ons assortiment. 

Populair